Traditionele Chinese Geneeskunde

Praktijk Janine Langner

 

HOME

ALGEMENE INFO

THERAPIE

INTAKE

BEHANDELING

AURICULO

MOXA BIJ STUITLIGGING

INDICATIES

TARIEVEN

VERGOEDING

THERAPEUTE

PRAKTIJK

LINKS

CONTACT

 
DISCLAIMER
PRIVACYREGLEMENT
ALG. VOORWAARDEN

 

 

Auriculo Therapie

 

Auriculo Therapie of oor-acupunctuur (‘auriculo’ betekend ‘oorschelp’) is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur.

 

Terwijl China al duizenden jaren de oorschelp gebruikt bij de behandeling van verschillende klachten, ligt de oorsprong van de oor-acupunctuur niet in China, maar in Frankrijk. De Franse arts Paul Nogier is begin jaren ’50 van de vorige eeuw de grondleger van de Auriculo Therapie.

 

Tussen het lichaam en het oor bestaan reflexmatige relaties, waarbij het lichaam in zijn geheel op het oor geprojecteerd wordt. Gebaseerd op de Chinese opvattingen over energiestromen en blokkades, wordt de oorschelp gebruikt voor therapeutische doeleinden.

 

Als een lichaamsgebied zijn fysiologisch evenwicht verliest, wordt zijn projectiepunt aan de oorschelp ‘actief’ cq gevoelig en kan alleen dan gevonden worden. Deze punten worden met behulp van een puntzoeker gezocht en gestimuleerd om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te prikkelen en de energetische balans te herstellen.

 

Tijdens de behandeling worden kleine naaldjes op en rondom de oorschelp geplaatst. Hiervoor worden acupunctuurnaalden gebruikt, of kleine verblijfsnaaldjes, die een aantal dagen kunnen blijven zitten.

 

Ik gebruik de Auriculo Therapie meestal als aanvulling op de ‘gewone’ acupunctuur.

 

De oor-acupunctuur is bekend voor zijn meestal snelle resultaten en werkt vooral bij pijnklachten, slaapstoornissen en allergieën. Verder is het een goede ondersteuning tijdens het afvallen en het stoppen met roken.

 Brouwersweg 100 - 6219 EG Maastricht - 06 28154395 - info@praktijk-janinelangner.nl

KvK nummer 51534215   -   AGB-Zorgverlener 90-043115   -   AGB-Praktijk 90-51880