Traditionele Chinese Geneeskunde

Praktijk Janine Langner

 

HOME

ALGEMENE INFO

THERAPIE

INTAKE

BEHANDELING

AURICULO

MOXA BIJ STUITLIGGING

INDICATIES

TARIEVEN

VERGOEDING

THERAPEUTE

PRAKTIJK

LINKS

CONTACT

 
DISCLAIMER
PRIVACYREGLEMENT
ALG. VOORWAARDEN

 

 

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde bestaat binnen het menselijk lichaam een systeem (te vergelijken met ons bloedvatstelsel), dat energie naar alle plaatsen in het lichaam brengt. Dit systeem heet meridiaansysteem en de betreffende energie wordt Qi genoemd.

 

Qi dient altijd gelijkmatig door het meridiaanstelsel te stromen en in voldoende mate aanwezig te zijn. Op die manier is het menselijk lichaam in een gezonde toestand.

Als Qi niet meer in evenwicht is, kan dit de oorzaak van klachten zijn.

Door lichamelijke factoren of door psychische en emotionele overbelasting kunnen Qi-blokkades, Qi-overschotten of Qi-tekorten ontstaan. Dit onevenwicht van Qi kan tot pijn, ongemak of andere klachten leiden.

Door middel van acupunctuur en de aanvullende behandelmethoden kan de energiestroom in het lichaam be´nvloed worden. Die punten waar Qi het beste te be´nvloeden is, zijn de acupunctuurpunten; ons lichaam heeft er 365.

 

Door het prikken met een naald (of druk/massage) kan de energiestroom versneld, vertraagd, gestimuleerd of geharmoniseerd worden, zodat Qi weer in evenwicht is en gelijkmatig kan stromen.

Op die manier kunnen klachten verdwijnen of verminderen en wordt de natuurlijke weerstand van het lichaam verhoogd.

De traditionele Chinese geneeskunde is geen vervanger van de moderne westerse medische wetenschap, maar een goede aanvulling hierop.

 Brouwersweg 100 - 6219 EG Maastricht - 06 28154395 - info@praktijk-janinelangner.nl

KvK nummer 51534215   -   AGB-Zorgverlener 90-043115   -   AGB-Praktijk 90-51880